17 de setembre 2007

Vins amb pedigrí

De tots és sabut que La Rioja és la 2ona zona amb millor vi de la peninsula darrere de la nostra ...

Una de les principals diferencies amb la zona de la Ribera del Duero és que mentres La Rioja te una producció molt més gran que la Ribera del Duero i el seu vi en quasi la totalitat és força bo, la Ribera del Duero s´ha especialitzat en el Vi de Etiqueta i obté més premis amb un vi potser no tant bo com el riojenc-alavesenc...
Per a subsanar aquest fet i colocar al vi Riojenc al lloc on es mereix, cada cop són més les bodegues Riojenques que han modificat el seu enfoc comercial ..

Dintre de les activitats que els nostres amfitrions de Logronyo ens havien preparat per a la nostra estància, s´incloia una visita a Briones a una de les Bodegues que han apostat per aquest canvi i que aiximateix, el més destacable que tenen és un Museu del vi amb totes les eines históriques i audiovisuals per a conèixer i saber la evolució de la producció del vi : les Bodegues de la Dinastia Vivanco .


Apart de les clàssiques bodegues riojanes, aquesta família ha enfocat unes instal.lacions de luxe, dotant-les amb un Gran Museu del Vi i adaptant-les per a Congresos i convencions d´empreses ..

Tot i la fobia i aprensió que els ciutadans del Segle XXI tenim als museus, aquest és força entretingut i el vam haver de visitar en només 2 hores perque a les 8 tanca , però és un museu de 9000 m2 per a fer-lo tranquilament en 4 horetes mínim per les eines que te així com el patrimoni coleccionista de la Família ..


La visita al Museu va anar acompanyada de una visita a la Bodega a càrrec de un enòleg que tot i el caire de marketing que li va donar a la mateixa, ens va enriquir amb els seus coneixements i explicacions..
Per a que us feu una idea de la magnitut del terreny d´aquesta Familia Channing riojana, els seus terrenys abarquen 4000 m2 i tot i qu eno te un volum de producció molt elevat, tenen rarezes de coleccionista com el Jardí de Baco amb cepes de 200 vids de tot arreu del mon ..


Si algun cop aneu per Logronyo( molt recomanable per a escoltar al Makoki a San Mateo o turisme gastronòmic a la Calle Laurel) , és una bona visita per a empapar-nos de la cultura del vi .. tot i que un el prefereix amb gel i cola ...

- ¿Pues qué quieres que te diga Asier? Este vino sabe demasiado a madera ..
- Joder, Patxi, quítate el palillo de la boca ...

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Porque somos mortales...


viva el vino!

(el clarete)

eSadElBlOg ha dit...

K KABRON
Hoy tenia que hablar de vinos...

Avuí m'han dit que no m'agafaven a una empresa catalana molt coneguda.
(pssst això si, per que m'hagues avorrit a la feina, pss no saben amb qui estan parlant, con lo que me gusta el vino)
I jo que ja em veia fent el brindis de l'anunci amb el Clooney...

Cago'n la llet el peaço boicot que les voy a montar esta Navidad.

Joanet ha dit...

Ànim en el duro mundillo laboral, noia anònima...
I recorda, si no t´agafen a una empresa de vins catalana ...ves a la Competència ... allà podras construir la teva vendetta !

El vino que bebe Asunción , ni es blanco ni tinto ...

Comandante Tomatito ha dit...

senyor Joanet, quan farem una sortida a una bodega catalana, que diuen que hi han de bones?
tomatito

Anònim ha dit...

Quan vosté vulgui ...un sempre està obert a això ..

p.s. porta al teu germà petit ;)

petonets