05 de febrer 2007

Xupafogons a preu d´or

Desde ja el pioner en la materia , el showman Karlos Arguiñano, s´han anat succeint els diferents cuiners "d´elit" per la tele on ens ensenyen com cuinar i fer plats en un plis i la mar de fàcil mentres ens distreuen fent brometes d´aquelles que només entenen la gràcia el colectiu de tastaolletes que els formen...
Com tots tenim per casa al calaix de sota els ingredients especials que calen ( més de 15 per plat ) doncs és molt fàcil ....


Desde sempre, les nostres mares han anat legant el secret dels bons àpats que ens agrada gaudir de generació en generació i ja hi va haber qui es va apuntar al negoci amb llibres i manuals com "La cocina de la abuela " o "100 recetas para la lubina"
I no hi ha res com una bona
Escudella de Carn d´olla o patates amb mongeta tendra que no les pijades d´aquests snobs que ara tallen el bacallà amb colacao al romescu , gelatina de cebolla con pies de cerdo i genialitats similars ...


Aquest "ofici" de cuiner ara està de moda i per tant s´ha de rendabilitzar com sigui inventant plats, combinant gustos que no entren ni amb
vaselina i fent-se famós per cobrar 180 euros per jalar 4 tapetes en plats més cars que els descoberts a la antiga Tarraco ...i asobre sense pa! els lumbreres del fogon ens neguen el pa ..

És una professió tant necessària a la nostra societat que cobren més que doctors, gossos de´quadra o fins i tot jutges i no paren de signar autografs ..
A sobre son molt fidels al seu lloc de treball com demostren les noves rotacions que els
Patxis Ferreiras de la vinagreta tenen en els seus llocs de treball ..
Lo últim ja ha sigut un
show pels matins amb un cuiner argentí (parlarem un altre dia d´aquesta raça) amb música, concursos , etc..només faltavan les Mamaciccio per allà donant voltes ...
Des d´aquest blog es critica aquesta "cocina creativa" que busca només el engreixar la butxaca que no pas la panxa del comensal i aiximateix es crida a la reflexió de si no hem endiosat als xupafogons per sobre del seu valor real , és a dir que Ferran Adrià vindria a ser un àtic a Balmes amb Plaça Kennedy o Sergi Arola una torre a St.Just ...a mí em ve al cap un que seria una buhardilla a La Mina.....

bon profit !

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja era hora que atualitzesis el blog. No se qui pot ser aquet cuiner de la buhardilla. si et referixes a le xef, t´he de dir que ningú fa la carn a la guiness.

Anònim ha dit...

" els lumbreres dels fogons ens neguen el pa" "rotacions com patxi ferreira" "buhardilla de la mina".....maldito gordo

Joanet ha dit...

es rumoreja que el Pirata del Mijares te novia i cuina per a ella ... podries dir algo al respecte ??
bombaaazo !!!!

Anònim ha dit...

ho sento pero el pirata del mijares no creu q aquest sigui el lloc per parlar de la seva intimitat.per cert zulle gracies per recordar la vedela a la guiness.

Anònim ha dit...

enhorabona pirata del Mijares, ara ja podem fer excursions pel camp amb el pioloto, ja ets membre d´honor dels faldilletes.

Joanet ha dit...

felicitats , pobre ingenua per això ...
Zulle, no teniu res a fer ..és més faldilleta que tu i Mr.2006 junts

Anònim ha dit...

Muro: el zule esta reucperendose de una lesion en el tobillo, cuando este superada volverá con los UBBES.